Сърбите ползват българско приложение за таксита

Общи 31 март 2014 | Speed-Press.com A- A+ 9190 посещения | без коментари

Българската иновация „Таксистарс“, която защитава потребителите от „нелегални таксита”, вече работи и в Сърбия. Това стана възможно с подкрепата на Секретариата за транспорт и Търговската камара в Белград.
От няколко дни потребителите в сръбската столица поръчват такси по нов европейски начин - чрез безплатно приложение в своя мобилен телефон, създадено в България. По последни данни в Белград работят над 10 хиляди таксиметрови автомобила, някои от тях обединени в повече от 20 компании. Според информация на местните браншови организации заради работата на нелегалните таксита шофьорите са загубили около 30 процента от печалбата за тази година.
С българската иновация „Таксистарс” сръбските потребители вече избират кой шофьор да изпълни поръчката им - виждат негова снимка, номер на таксито и рейтинг точките му. С няколко лесни движения върху екрана на телефона потребителите маркират началния и крайния адрес на маршрута, а на финала оценяват пътуването.
„Услугата не е анонимна - ако забравят лична вещ в таксито, клиентите винаги могат да открият шофьора, изпълнил поръчката. По всяко време потребителите имат информация за наличието на свободни такси автомобили около тях“, споделя създателят на услугата Атанас Шарков.
„Таксистарс” е изцяло българска иновация, която работи повече от година в София, Пловдив и Бургас по идентичен начин, по който функционира и в Сърбия.
Освен „BGTAXI 19800”, скоро към дигиталната мрежа се очаква да се включи и още една голяма сръбска компания – „Gold Taxi“. Следващата страна, която ще се присъедини към мрежата, е Румъния.
„Таксистарс“ беше представена за първи път на Световното изложение за иновации в Дъблин, Ирландия, където привлече интереса на голяма част от европейските инвеститори.

 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте