Rexton W охранява националните паркове

Общи 31 март 2014 | Speed-Press.com A- A+ 10350 посещения | без коментари

През изминалата седмица Министерството на околната среда и водите (МОСВ) получи ключовете на 11 нови автомобила с висока проходимост SsangYong Rexton, които ще бъдат използвани за охрана на националните паркове Рила, Пирин и Централен Балкан. Поръчката беше спечелена в края на миналата година от "Ратола Лизинг ЕООД" и е финансирана от оперативна програма "Околна среда 2007 - 2013 г.". В духа на програмата, целяща подобряване, запазване и възстановяване на естествената околна среда чрез подобряване и развитие на базисната инфраструктура, част от остарелия автопарк на "горските" ще бъде подменена с модерни патрулни автомобили, отговарящи на съвременните технически и екологични изисквания.
Печелившият модел Rexton W на южнокорейския SUV специалист Ssang Yong е един от малкото истински всъдеходи, които могат да се купят свободно на автомобилния пазар днес. Той е с подсилено окачване, самостоятелна трислойна енергопоглъщаща рама тип “стълба” и система за двойно предаване Part-time 4WD с три позиции: 2H (икономичен режим за движение при нормални пътни условия), 4H (4х4 режим за движение по пресечен терен или хлъзгави пътища) и 4L (понижаваща предавка със заключен централен диференциал, за реакция в екстремни ситуации). Любопитен е фактът, че Rexton-и с механична скоростна кутия, идентични с доставените на МОСВ по ОПОС, са най-новото попълнение в армията на Южна Корея, която от 60 години е верен клиент на SsangYong Motor Company. В допълнение към високата проходимост и седемте места за пътници в купето, новият Rexton W спечели точки и с модерния си дизелов двигател с директно впръскване на горивото, отговарящ на екостандарта EURO 5. Двулитровият агрегат RX200е - XDi VGT e с оптималната мощност от 155 к.с. и изключително добър въртящ момент, който още при 1000 оборота в минута достига 190 Nm, a между 1500 и 2800 оборота в минута поддържа впечатляващата стойност от 360 Nm. Благодарение на съвременната common-rail система на двигателя, двутонният Rexton W 4DW харчи на дълъг път само 6.3 литра дизел на 100 км, а средният му разход е 7,4 l/100 km.

 
Ключови думи:   SsangYong
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте