Маркионе пак с нови планове за Alfa

Общи 05 ноември 2013 | Speed-Press.com A- A+ 8005 посещения | без коментари

Главата на FIAT Серджио Маркионе отново има планове за спасяването на Alfa. Той ще ги сподели с медиите едва следващата пролет, докогато политиката на компанията ще се избистри окончателно. Това е четвъртата стратегия за последните девет години, през които продажбите на Alfa Romeo не могат да достигнат планираните нива.
По първоначалния план на Маркионе от 2010 г. до 2014 г. марката трябваше да продава половин милион автомобила годишно, въпреки че има само три модела в гамата си - MiTo, Giulietta и 4C. Година по-късно този показател бе свален на 400 000 бройки, а през 2012 г. - до 300 000.
Това са проектоплановете. А каква се оказа реалността? За първите девет месеца на тази година в света са продадени едва 51 000 „алфи“. Това принуди Маркионе да начертае нова петгодишна стратегия, която засега той не споделя с медиите.
Засега се знае, че Alfa Romeo ще се откаже от моделите с предно предаване и ще разработи ново шаси с помощта на Maserati, която също е част от FIAT Group. Новата платформа ще влезе в сила след две години в седана Giulia. Да не забравяме и разработвания заедно с Mazda роудстър Spider, който също влиза в сметките.

 
Ключови думи:   Alfa Romeo
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте