Lexus ще покаже конкурент на Audi A5 и BMW Серия 4

Общи 05 ноември 2013 | Speed-Press.com A- A+ 7910 посещения | без коментари

Производителят Lexus е подготвил ново луксозно купе за автомобилния салон, който започва в Токио от 20 ноември. На щанда си компанията ще покажа направо два модела, обозначени като RC. Единият – с индекс 350, с 3,5-литров V6, а другият – 300h, задвижван от 2,5-литров 4-цилиндров силов агрегат, допълнен от хибридната система на Lexus. RC ще се появи в шоурумовете в средата на следващата година.
Стилът му е повече от впечатляващ и агресивен и с 18-инчови алуминиеви колела. На основата на този модел ще има и версия F, тествана в Нюрбургринг с атмосферен 5,0-литров V8 с макс. мощност 455 к.с. RC ще послужи за база и за бъдещия състезателен Super GT, планиран за следващата година.
Очаква се RC 350 да е с двигателя на IS 350 с макс. мощност 306 к.с. Автомобилът е четириместен, а седалките са с пяна, използвана като при състезателните коли. Кокпитът се състои от операционна и информационна зона. Горната включва инструменталния панел и 7-инчов навигационен дисплей, а централната конзола - тъчпад.
Размерите на този Lexus са класически за купе – дължина 4694 мм, широчина е 1839 мм и височина 1394 мм при колесна база – 2730 мм. Повече по темата ще узнаем след началото на салона в Токио.

 
Ключови думи:   lexus
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте