Летище „Лесново” посреща „Авио шоу 2012“

Общи 16 август 2012 | Speed-Press.com A- A+ 10625 посещения | без коментари

Само след броени дни, от 25 до 26 август, на летище „Лесново" край гр. Елин Пелин ще се състои „Авио шоу 2012". Под патронажа на министър-председателя на Република България Бойко Борисов, шоуто ще предложи многобройни атракции и демонстрации на своите посетители.
Историята на българската авиация е едно от нещата, с които ние като българи с основание можем да се гордеем. Малцина освен професионалистите и изкушените в авиационната тема знаят, че България е имала собствено самолетостроене и е изнасяла самолети за други страни.
По случай 100-годишнината от първия полет на български самолет в българското небе - 13 август (25 август нов стил), инициативен комитет, включващ „Асоциацията на собствениците на въздухоплавателни средства и пилотите в България" (АОПА), „Българската асоциация на леката авиация" (БАЛА), фондация „Български ВВС" и „Експо Тим" ООД, планира организирането на въздушна обиколка на знаковите български летища на 24 - 26 август 2012.
Като продължение на „Въздушната обиколка на България", на 25 и 26 август на летище „Лесново" посетителите ще могат да наблюдават за първи път у нас международно състезание по аеробатика с пилоти от Великобритания, Словения, Сърбия, Хърватска и България. Сред атракциите, подготвени от организаторите, са и парад на лека авиация, състезания с моторни парапланери и скокове с парашут. Зрителите ще наблюдават и невероятната акробатична въздушна демонстрация на HAWKS OF ROMANIA.

Билети за авио шоуто могат да бъдат закупени от TicketPro.bg или на касите на летище „Лесново" - в дните на събитието.

Повече информация в прикачения файл.

 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте