TORQ Roadster – на три колела и с електродвигател

Общи 21 март 2013 | Speed-Press.com A- A+ 8025 посещения | без коментари

Ако въобще някога се случи електрическите автомобили да заменят бензиновите и дизеловите, те ще трябва да се постараят да изглеждат и добре. Като изключим Tesla Model S, повечето не са особено привлекателни.
Това е предизвикателство предимно за малките производители – да правят интересни електрически модели, какъвто е случаят на EPIC EV и модела им TORQ Roadster.
От една страна, това е доста съвременна интерпретация на стария ни познат Morgan Three-Wheeler, не само заради триколесния му дизайн. Става въпрос за изключително лек автомобил с двигател от мотоциклет, докато електромоторите осигуряват постоянни и незабавни мощност и въртящ момент.
Триколесният еко звяр е с карбонова каросерия, поръчкови шаси и окачване, дело на Palatov Motorsports, освен това е с поликарбонатно челно стъкло, което не само ви предпазва от несгодите на външния свят, а ви дава изключително добра видимост към пистата.
Динамичните показатели определено ще ви изненадат приятно – сумарна мощност 400 к.с., ускоряване от място до 100 км/ч за 4,0 сек. За него допринася въртящият момент от 812 Нм, защото не бива да забравяме, че с конски сили се печелят купувачи, а с нютонметри - състезания.
Най-любопитната подробност е, че благодарение на широката следа и съвременното си регулируемо окачване, триколката е способна да завива при центробежна сила 1,3 G.
Тази година EPIC EV ще направи общо 50 бройки от това зверче, като смята да увеличи производството през 2014 г. Цените още не са обявени. Видео

 
Ключови думи:   epic, roadster, three wheeler
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте