Безпилотни патрули в Израел

Общи 21 март 2013 | Speed-Press.com A- A+ 7325 посещения | без коментари

Дали автономните превозни средства ще заменят някога сегашните? Отговорът е да, и то доста успешно. Това са самоуправляващи се бронирани патрули, програмирани да пазят границата на Израел и да засичат нарушители. От старта на тази програма през 2008 г. до сега са изградени около 10 безпилотни патрула от компания G-NIUS, докато компютърната система, която ги управлява, е дело на студенти от университета Ben-Gurion. Програмата била одобрена от израелското Министерство на отбраната, след което патрулите заменили военните от най-опасните гранични зони.
Компютърната система е взета от автомобилната индустрия и е програмирана да работи за двама души – един управляващ патрула и друг, който наблюдава. Тя работи в комбинация с сателитна навигация и получава информация за местоположението на евентуално нарушение. Няма информация какво се случва, след като открият нарушител, нито дали патрулите са оборудвани с оръжия. В повечето време автономните патрули обикалят незаселени места, тъй като не са лицензирани за обществени пътища.Видео

 
Ключови думи:   ben gurion, nius
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте