Mercedes S63 AMG: 585 „коня“, 900 Нм и 100 кг по-лек

Общи 17 юли 2013 | Speed-Press.com A- A+ 5295 посещения | без коментари

Mercedes-Benz публикува първите снимки и цялата информация за най-мощния седан в луксозния сегмент - S 63 AMG. С макс. си мощност от 585 к.с. при 5500 об/мин 5,5-литровият V8 битурбомотор е най-силният член на фамилията BlueDIRECT. Пикът на въртящия момент от 900 Нм е постижим при 2250-3750 об/мин. Автомобилът е олекнал с около 100 кг спрямо предшественика си. Нивата на вредните емисии при цялата му мощ са паднали до между 237 и 242 г/км CO2. На всяка конска сила се падат по 3,49 кг общата маса. Ускоряването от място до 100 км/ч става за между 4,0 и 4,4 сек според трите версии (къса база, дълга база и дълга база с 4MATIC), а макс. скорост е електронно ограничена на 250 км/ч.
Силовият агрегат е съчетан със 7-степенна спортна трансмисия AMG SPEEDSHIFT MCT с три режима на управление – икономичен, спортен и ръчен.
Всички характерни за марката асистенти, повишаващи комфорта и безопасността, са монтирани и в S 63 AMG.
Как автомобилът е „отслабнал“ толкова? Най-мощната S-Класа е “облечена“ от главата до петите в алуминиева премяна. Нишата за резервната гума е изработена от въглеродни влакна, което спестява 4 кг от общата маса на автомобила. След SLS AMG Coupе Black Series, S 63 AMG е вторият модел от тунингованата гама на Mercedes-Benz, при който конвенционалният акумулатор е заместен с литиево-йонна батерия с капацитет от 78 Ah. Това спестява още 20 кг.
Продажбите на S 63 AMG започват от втората половина на септември, скоро след официалния дебют на лимузината на автомобилния салон във Франкфурт.

 
Ключови думи:   AMG, bluedirect, coup, mercedes benz
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте