Направиха фотоволтаичен павилион за Volvo V60 Plug-In Hybrid

Общи 17 юли 2013 | Speed-Press.com A- A+ 5285 посещения | без коментари

Слънчевите панели са хубаво нещо, но понякога могат да изглеждат доста странно. Техните достойнства са безспорни, но определено не са нещо, до което гордо можеш да позираш. Обаче хората от Synthesis Design + Architecture`s (SDA) направиха истински соларен павилион, който определено може да мине за произведение на изкуството.
Създаден е специално за Volvo, всъщност за специален конкурс, организиран от италианския дилър на шведската марка. И нищо чудно, че изглежда толкова добре – като крила на пеперуда, изтъкани от сребърна паяжина, все пак, като става дума дизайн, италианците са ненадминати.
Задачата бе да се конструира временен павилион, под който да бъде промотиран на различни изложения на открито първият сериен дизелов плъгинхибрид - Volvo V60 Plug-In Hybrid.
Чудото е изработено от полиетиленови влакна с висока плътност, в които са вградени самите фотоволтаични панели, изтеглени над мрежа от въглеродни влакна. Резултатът е красива скулптура, но с практично приложение. Докато стои паркиран под нея, автомобилът се зарежда. Освен това поради гъвкавата си структура, конструкцията се сгъва лесно и можем да я приберем в багажника, така че веднага да я транспортираме до следващото място, където ще ни е необходима.
Засега все още се работи над този проект. Ще го покажат пред широката публика на 15 септември в Рим.

 
Ключови думи:   design architecture, sda, synthesis design, volvo, volvo v60
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте