Хронограф Mille Miglia-Zagato

Main November 1, 2013 | Speed-Press.com A- A+ 8665 views | no comments

В качеството си на изконен партньор на Mille Miglia, Chopard пуска нов хронограф, направен със съдействието на специалистите по дизайнерски каросерии Zagato. Часовникарите, прословути и със своите бижута, са се погрижили за „двигателя“ и „шасито“ на този инструмент за време, докато Zagato се включи с „пътническото купе“ и обзавеждането. Женевското ателие вече 25 години играе ролята на официален „таймкийпър“ на най-красивото автомобилно състезание в света.

Съпрезидентът на компанията, Карл-Фридрих Шойфеле, има бензин в кръвта си и сам колекционира автомобили. Той също се включи в надпреварата, където се запознава със самия Андреа Загато и това слага началото на едно ползотворно сътрудничество за двете компании, споделящи еднакви страсти и ценности. Часовникът е със самонавиващ се автоматичен механизъм, дата и две времеви зони. Официално е сертифициран от COSC (Swiss Official Chronometer Testing Institute – Швейцарския официален институт за тестване на хронометри).

„Шасито“ всъщност е 42,5-милиметров стоманен корпус с DLC покритие срещу надраскване. Версиите му са две – единият напълно черен, а другият – с безел от розово злато и червена 24-часова втора времева зона. Старт-стоп бутонът съответства цветово на всяка от версиите – червено или черно. Циферблатите, независимо дали са тонирани в сребро или черно, неизменно носят логото Z като Zagato. Черният хронограф Mille Miglia Zagato ще бъде произведен в ограничена серия от 500 бройки и още толкова за златната версия.

Агенция Speed-Press

 
Keywords:   Калейдоскоп
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...