Нула звезди на краштест за Tata Nano

Main February 4, 2014 | Speed-Press.com A- A+ 18030 views | no comments

На първите независими тестове за сигурност на леки автомобили, предназначени изцяло за индийския пазар, при коли без въздушни възглавници бяха установени съществени пропуски в сигурността. За изпитанията са използвани базови версии на малки автомобили на различни производители. Всички проверени машини се представят разочароващо – не само Tata Nano, но и VW Polo получава нула звезди. От Волфсбург обаче обещават, че в бъдеще и базовото Polo за тамошния пазар ще бъде оборудвано с две въздушни възглавници. Ето защо тестващите симулират катастрофа както на Polo с въздушни възглавници, така и на такова без. И докато първото не получава нито една звезда, второто преминава изпитанието с цели четири.
Провалът на Nano е страхотен шамар за компанията Tata Motors, която се опитва да лансира колата като закачлив малък автомобил и използва рекламни кампании, подобни на тези за Smart fortwo. Разкритията на Global NCAP обаче доказват, че машината не е нищо повече от суперевтино средство за придвижване.Видео

 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...