Литекс Моторс вкара България в топ 3 на Световния еко рали шампионат

Main October 16, 2014 | Speed-Press.com A- A+ 30770 views | no comments

Българският автомобилен производител „Литекс Моторс” и тандемът на „Октан рали тийм“ Калин Дедиков/Георги Павлов класираха България на трето място в Световния еко рали шампионат. След последното състезание Hi-tech EKO Mobility rally 2014, което се проведе в Гърция, българите бетонираха третата си позиция и за пореден път показаха възможностите на българските автомобилни състезатели.
Hi-tech EKO Mobility рали бе последното в календара на FIA за тази година и едно от най-трудните състезания за сезона. Българският екипаж с техния Great Wall C30 се справи блестящо с маршрут от почти 600 км, в които влизат отсечки от легендарното рали Acropolis и гръцкия планински шампионат. Ралито се оказа истинско предизвикателство за участниците, които караха със средна скорост на лимита на серийните автомобили и часови график, несъобразен с трафика в Атина.
Въпреки трудностите и жестоката конкуренция българите завършиха състезанието на 7-а позиция в генералното класиране на Hi-tech EKO Mobility rally 2014 и на 4-та в своя клас. Със спечелените точки в Гърция българският отбор затвърди присъствието си в призовата тройка на шампионата. Освен отлично каране по отсечките на ралито в Гърция, в класирането за енергийна ефективност българският отбор с техния Great Wall C30 1,5 LPG отново постигна добър резултат - с общ разход 7,1/100 LPG Дедиков/Павлов се наредиха на четвърто място, изпреварени единственото от CNG автомобилите на VW и Audi.
Благодарение подкрепата на „Литекс Моторс“ и уменията на българските автомобилни състезатели Great Wall Motors за първи път се нареди сред конструкторите в Световния еко рали шампионат. Така в дебютния си сезон в шампионат на FIA, Great Wall Motors се класира на 6-о място и изпревари в генералното класиране марки като BMW, Honda, VW и Audi.
Това беше най-трудното за нас състезание от шампионата. Вложихме много усилия и средства, за да можем да участваме в Гърция, и благодарим на „Литекс Моторс” за доверието, което ни гласуваха. Изпълнихме основните си задачи да затвърдим третото си място в шампионата и да докараме българския автомобил до финала в Атина с добро класиране, коментира след състезанието в Гърция пилотът Калин Дедиков.
Това е третото участие на Калин Дедиков и Георги Павлов с Great Wall C30 в състезанията на Световния еко рали шампионат. За пореден път българските състезатели, със съдействието на „Литекс Моторс”, успяха да се наредят сред най-добрите пилоти в света – своите възможности и тези на автомобила Дедиков и Павлов показаха и на състезанията от шампионата в Словения и България по-рано тази година.

 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...