Летище „Лесново” посреща „Авио шоу 2012“

Main August 16, 2012 | Speed-Press.com A- A+ 10880 views | no comments

Само след броени дни, от 25 до 26 август, на летище „Лесново" край гр. Елин Пелин ще се състои „Авио шоу 2012". Под патронажа на министър-председателя на Република България Бойко Борисов, шоуто ще предложи многобройни атракции и демонстрации на своите посетители.
Историята на българската авиация е едно от нещата, с които ние като българи с основание можем да се гордеем. Малцина освен професионалистите и изкушените в авиационната тема знаят, че България е имала собствено самолетостроене и е изнасяла самолети за други страни.
По случай 100-годишнината от първия полет на български самолет в българското небе - 13 август (25 август нов стил), инициативен комитет, включващ „Асоциацията на собствениците на въздухоплавателни средства и пилотите в България" (АОПА), „Българската асоциация на леката авиация" (БАЛА), фондация „Български ВВС" и „Експо Тим" ООД, планира организирането на въздушна обиколка на знаковите български летища на 24 - 26 август 2012.
Като продължение на „Въздушната обиколка на България", на 25 и 26 август на летище „Лесново" посетителите ще могат да наблюдават за първи път у нас международно състезание по аеробатика с пилоти от Великобритания, Словения, Сърбия, Хърватска и България. Сред атракциите, подготвени от организаторите, са и парад на лека авиация, състезания с моторни парапланери и скокове с парашут. Зрителите ще наблюдават и невероятната акробатична въздушна демонстрация на HAWKS OF ROMANIA.

Билети за авио шоуто могат да бъдат закупени от TicketPro.bg или на касите на летище „Лесново" - в дните на събитието.

Повече информация в прикачения файл.

 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...