Ще правят Mia Electric в Китай

Общи 24 юни 2013 | Speed-Press.com A- A+ 3415 посещения | без коментари

С тази емблема микробусчето Mia ни накара да се замислим за „децата цветя“, мир, любов и чиста планета. Преди време то дебютира като концепция на салона във Фарнкфурт, но ето че вече в тази френска марка за електрически автомобили влизат китайски капитали. Спасението дойде от Далечния изток и в частност от Focus Asia GmbH - китайско-корейски консорциум, който вече е мажоритарен собственик в Mia и държи 88% от компанията. Останалите дялове са при френския административен регион Поату Шарант. Ще се организира и по-евтиното производство на Mia в Китай. Развоен център и малко серийно производство за Европа ще има в Серизе (Франция).
Семейството Mia расте и ще има и други модели. Гамата се състои от компактния 3-местен Mia, по-големите Mia L и Mia U, и флагманския Mia Bluestar. Наскоро компанията предложи и лимитирана серия за най-малкия си електромобил, който вече може да бъде поръчан в общо 480 варианта от гледна точка на цветовете на интериора и каросерията.

 
Ключови думи:   bluestar, focus asia, mia
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте