С Trabant под наем по софийските улици

Общи 24 юни 2013 | Speed-Press.com A- A+ 4745 посещения | без коментари

Забравете за А „осмици“, „ес-класи“ и лимузини Maybach (Бог да я прости тази марка). Ретро-соцът отново е мода, а и е доста оригинален. Може и да сте го забелязали по софийските улици, особено в края на май, когато баловете бяха в разгара си. Говоря за лъскав черен Trabant 601 S. Вече можем да си го наемем. Рент-а-кар специално за трабанти досега имаше само в Будапеща.
“Идеята за мен е революционна и много актуална, сподели с мен Антон Любенов, който стои зад този проект. - Автомобилът е достатъчно малък и се провира навсякъде. Интересното е, че не само поколенията, расли по време на соца, се обръщат след него. Веднъж едно момиче ми каза: „Бих дала всичко, за да имам такъв.“
Засега трабантите са три на брой, като ще има и такъв с бял покрив. Всичко по тях е оригинално – хромираният ринг, хромираните огледала, дори оборотомерът, който Антон наскоро купил за 150 евро. За интериорния дизайн на черното автомобилче се е погрижила Боряна Любенова. На всеки детайл можем да прочетем надписа „Ruhla DDR“ и да си спомним за дъвките „Идеал“, „Студио Х“ и времената, когато храната имаше истински вкус и си играехме пред блока, докато чакаме хартиено писмо от гадже от Източен Берлин.
Сладкото малко траби е уникален екземпляр от общо произведените над 3 000 000. Останалите подробности сигурно са ви известни – 2-тактов двигател, дължина 3555–3560 мм и революционната дори и днес маса от 620 кг, за която всеки британски Lotus би позеленял от неблагородна завист.
Повече подробности можете да видите на http://retroautomobile.com.

 
Ключови думи:   ddr, maybach
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте