Проведе се най-щурото състезание в България

Общи 30 септември 2014 | Speed-Press.com A- A+ 18160 посещения | без коментари

Никакъв двигател, много емоция и екстремен ентусиазъм - това са основните изисквания за създаването на една количка за Red Bull Soap Box. Първото по рода си състезание за самоделни модели се проведе на столичния бул. "Черни връх", а от одобрените 75 проекта до старта достигнаха едва 54. 7 от получилите зелена светлина от организаторите така и не успяха да изградят количките си, а повече от 10 не минаха през тежката техническа проверка, която продължи в събота от 14,00 до 23,00 ч. Съдиите следяха предимно за опасни и остри елементи, които застрашават безопасността на пилота и навигатора му.
Елевацията на нашето трасе е втора в света след Сиатъл, САЩ, а според Red Bull родните проекти са едни от най-успешните и идейни в глобален мащаб. Явиха се тигани, къщи, сергии, състезателни автомобили, самолети, болид от Формула 1, който бе нашият проект, боклукчийска кофа, мобилен хамак и още куп най-различни и странни самоделки. В рамките на едно спускане от 430 метра и 3 скока състезателите имаха възможност да покажат способностите на творението си, а крайната оценка се образува от критериите - идейност, шоу на сцената и бързина на пистата. Водещите Димитър Рачков и Зуека радваха многобройните зрители през цялото състезание, а журито, съставено от Весо Овчаров, единствения български атлет на Red Bull, певицата Миленита, актьора Деян Донков, водещия на "Дивата муха" Оги Начев и сноубордистката Александра Жекова, оцени изпълненията. Голямата награда - посещение на кръг на Red Bull Street Style в Бразилия, получи проектът на автобус "Икарус", а най-зрелищно спускане направи "Боклукчийската кофа".
Следващото подобно състезание Red Bull Soap Box е предвидено за след две години, така че състезателите имат достатъчно време, за да се подготвят.

 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте