От Noble със сериен вариант на суперколата си M600. Най-после...

Общи 28 януари 2011 | Auto-Press.net A- A+ 4230 посещения | без коментари

Подготовката на модела Noble M600 отне изключително дълго време и направата на няколко прототипа, които един по един бяха демонстрирани на широката публика. Най-накрая вчера от Noble показаха готов за серийно производство автомобил, който би трябвало да тръгне в продажба през април в Англия.

Както сме съобщавали по-рано, M600 има средно разположен, 4.4-литров, V-8 мотор, оборудван с два турбокомпресора. От Noble предлагат три различни нива на мощности за мотора, като най-високото ниво осигурява на водача пришпорването на 650 "кончета", а другите две нива съответно 450 и 550 к.с.

Cъчетани с ниската маса от 1275 кг на основно направената от карбон каросерия, те осигуряват на колата ускоряване от място до 100 км/ч под 3 сек., до 200 км/ч за 8,9 сек. и максимална скорост от 360 км/ч.

Вътре пътниците са прегърнати здраво от карбона, но автомобилът не е гол като истинска пистарка. Колата е оборудвана със сателитна навигация, кожена или алкантара тапицерия. Другата разлика е голям червен бутон, маркиран с буквите ТС с който се включва или изключва тракшън контролът. При толкова мощен автомобил той се налага за използване на тесни и влажни пътища, но по всяка вероятност повечето от снабдилите се с уникалния автомобил, ще го държат в положение изключен през повечето време.

От фирмата още не съобщават нищо за окончателната цена, както и дали ще има модификация с ляв волан, но като се имат предвид амбициите на Noble да реализира продукцията си и зад океана, тази модификация навярно скоро също ще е налична.

 
Ключови думи:   m600, quot
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте