Китайците купуват повече електромобили, отколкото хибриди

Общи 24 януари 2012 | Speed-Press.com A- A+ 2590 посещения | без коментари

Два пъти повече електрически модели, отколкото хибридни, са били продадени в Китай през миналата година, сочи официалната статистика на Асоциацията на автомобилните производители в страната. Тези удивителни данни имат много обяснения.
От общо 14,5 млн. продадени коли в Китай през миналата година, 5655 са електрически и 2713 хибриди. Редно е да отбележим, че за първи път Асоциацията на производителите в Китай разкрива точни резултати, с конкретни данни за енергията, използвана от колите. Този факт позволи да се направи статистика, че на фона на общия ръст на пазара, интересът към моделите, работещи с алтернативни горива се е увеличил с +5,2 %.
Пекин поощрява тези покупки с различни бонуси, като по този начин марки като BYD, известен дори и у нас производител на електромобили, се възползва от държавните бонуси. Ако местните производители на хибридни автомобили, които обаче не са цитирани от правителството, се концентрират върху електричеството, хибридите влrзат в страната само под формата на внос, иначе казано – резервирани само за по-заможната част от населението.
В тези данни немалка роля играят и разни екстри за собствениците на електромобили като безплатна регистрация, по-евтини паркинги, без ограничения за движението и др.
Да не забравяме обаче, че 5655 автомобила са едва 0,04% от общите продажби в Китай, така че облакът от вредни газове над Пекин и Шанхай скоро няма да се разсее.

 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте