Китайци искат да купят Fisker

Общи 22 юли 2013 | Speed-Press.com A- A+ 8360 посещения | без коментари

Китайската Beijing Automotive Industry Corp. (BAIC) иска да купи американския производител на спортни хибриди Fisker Automotive. Разговори при закрити врата между ръководствата на двете компании бяха проведени в щаб квартирата на Fisker в Калифорния.
BAIC планира да купи три средни по мащаб европейски производители с добра репутация. Благодарения на тях китайците се надяват през 2020 г. да продават до 400 000 автомобила годишно в страните от Евросъюза, като спечелят от това по над 300 млн. евро.
Китайците обмислят да пуснат автомобил на базата на достъпния модел Atlantic, който така и не бе пуснат в серийно производство. През 2015 г. компанията смята да представи конкурент на електрическия Tesla Model S.
Предполага се, че серийната версия на Fisker Atlantic ще е с хибридна система със сумарна мощност 300 к.с., два електрически мотора, допълнени от литиево-йонни батерии с 20 киловатчасов капацитет.
Fisker Automotive спря производството на единствения си модел в лицето на седана Karma още през лятото на 2012 г. През април 2013 г. производителят обяви банкрут.
Има и други традиционно китайски купувачи, които се интересуват от американския производител, но засега се въздържаме от коментари и ще продължим да ви държим в течение за развитието на евентуалната сделка.

 
Ключови думи:   automotive industry, baic, beijing, fisker, industry corp, karma
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте