Jean Bugatti и Type 57SC Atlantic, открийте разликите

Общи 11 септември 2013 | Speed-Press.com A- A+ 8635 посещения | без коментари

След като лансира серията си Les Lеgendes de Bugatti в Пебъл Бийч, френският производител на луксозни автомобили представи още едно ексклузивно издание на Grand Sport Vitesse. Версията Jean Bugatti дебютира на фирмения щанд във Франкфурт. Моделът е кръстен на Жанроберто Карло Рембранд Бугати, син на създателя на компанията Еторе, и е реверанс към фамозното му творение Type 57SC Atlantic. Както и останалите пет модела от серията Les Legendes, и от този ще бъдат произведени само три бройки. Цената му е 2,28 милиона евро с таксите и данъците.

В края на 20-те години на миналия век Жан Бугати е започнал да прилага на практика собствените си структурни и дизайнерски идеи, повлияли изключително върху развитието на компанията от Алзас, която той оглавява едва 27-годишен. Пионерът по отношение на двигателите и шаситата за жалост загива през 1939 г.

Сред легендите на култовата марка е т. нар. La Voiture Noire (от фр. - черния автомобил), Atlantic, шофиран от самия Жан Бугати и изгубен по време на Втората световна война, и за жалост неоткрит и до днес. Той е първият от само четирите произведени бройки от историческия Type 57SC Atlantic, конструирани между 1936 г. и 1938 г. Днес само два от тях са в оригиналния си вид. Навремето си този автомобил е постигал шеметните 200 км/ч.

Изданието Jean Bugatti ползва за основа Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse, чийто 8-литров W16 двигател генерира чудовищните 1200 к.с. и 1500 Нм въртящ момент при 3000 до 5000 об/мин. Автомобилът ускорява до 100 км/ч за 2,6 сек.

Дизайнът обаче е вдъхновен и почти преповтаря този на историческия Type 57SC Atlantic La Voiture Noire. Каросерията е изработена от карбон, решен в черно. Елементите от платина и емблематичната подкова на Bugatti на предната решетка красноречиво говорят за расовата принадлежност на този автомобил, а подписът на Жан Бугати е лазерно гравиран върху капачетата за гориво и масло. Интериорът е решен в същата бежова и кафява кожа като Type 57SC Atlantic. Седалките, инструменталният панел, воланът, централната конзола, панелите на вратите и рамката на челното стъкло са елегантни в шоколадово. Скоростният лост също се придържа към „ла воатюр ноар“ и е изработен от благородна дървесина - палисандър.


 
Ключови думи:   Bugatti, grand sport, sport vitesse, voiture
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте