Искрен Маринов спечели втория кръг от V1 Challenge

Общи 25 август 2014 | Speed-Press.com A- A+ 10045 посещения | без коментари

Малките и бързи коли Volkicar вдигнаха адреналина на множеството публика на картинг пистата във Виница край Варна. Вторият кръг от уникалния автомобилен шампионат V1 Challenge България бе спечелен от местния ас Искрен Маринов, който победи в драматичен финал и битка с Костадин Щерев и Тодор Славов.
Общо 7 пилоти стартираха в състезанието, а Auto Bild България успя да по проследи от вътре със спортния си редактор Атанас Марков. Коментаторът от Формула 1 бе в серия с Иво Цонев, който е и собственик на пистата, и Тодор Славов, пристигнал във Варна с прясна победа в своя клас от рали „Босфурус“ в Турция.
В първия финал очаквано отпадна нашия човек, а във втория Симеон Донов. Дамата Диана Стоянова се класира във финала. Тодор Славов пък изчака за последната гонка като пилота с най-добро време от квалификациите. Още на първия завой лидерите се захапаха и между Славов и Щерев имаше контакт, при който варненецът изостана. Поведе Искрен Маринов, а Щерев направи няколко зрелищни изпреварвания и се долепи до Маринов и не след дълго успя да го изпревари. Но на един от обратните завои двамата са удариха и местният пилот спечели състезанието.
Публиката бе подгрявана в продължение на 4 часа публиката и от демонстрация на дрифт автомобили, а феновете получиха възможност да управляват актуалната гама на Hyundai, които са партньори на серията.
Иновативната надпревара се провежда със специално създадените за състезания автомобили, наречени Volkicar, по подобие на своя създател – турският автомобилен шампион Волкан Ъшък. За дизайна им са използвани високотехнологични компютърни програми CAD CAM, Catia. До момента са произведени общо близо 100 броя в Турция. Volkicar има дължина 3 метра, тегло 530 кг, с една седалка, двигател с мощност 115 к.с., секвенционална скоростна кутия и представлява един много бърз и подвижен състезателен автомобил. Volkicar притежава тръбно шаси, като окачването е специално проектирано.

 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте