Електрически автомобили с безжично зареждане по пътищата до 2017 г.

Общи 25 август 2014 | Speed-Press.com A- A+ 10135 посещения | без коментари

До 2017 г. безжичното зареждане ще е налично на масово произвеждани автомобили. Това заявяват от Qualcomm Halo. Компанията вече представи системата на BMW i3 и i8 .Те ще се използват като коли за безопасност във Formula E, където конвенционалното зареждане с кабел не е подходящо поради нуждата за бързо реагиране.
Зареждането се осъществява чрез две подложки – една монтирана на земята, друга под колата. Долната създава електромагнитно поле, което се поема от монтираната на колата, след което токът се преобразува в постоянен. Системата работи при дъжд и дори сняг.
Самата технология не е нова. Експерименти с електромагнитно поле са правени още през ХIX век и вече малки електроуреди като четки за зъби се зареждат по този начин, но според вицепрезидента за бизнес развитие и маркетинг на Qualcomm Halo д-р Антъни Томпсън зареждането на автомобили е станало възможно през последните 20 години. Томпсън съобщава, че големи производители проявяват интерес и ще можем да видим системата приложена в масово произвеждани коли в близко бъдеще, първоначално само в по-скъпи модели.

 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте