Екълстоун се откупи срещу 100 млн. долара

Общи 05 август 2014 | Speed-Press.com A- A+ 8260 посещения | без коментари

Шефът на Формула 1 Бърни Екълстоун се е споразумял с баварската държавна банка BayernLB за сваляне на обвиненията срещу него. Първоначално британецът е предложил 20 млн. евро за извънсъдебно споразумение, но банката е пожелала 100 млн. Накрая адвокатите са се договорили за тази цифра, като валутата е сменена от евро на долари. 83-годишният Бърни е обвиняем в Мюнхенския съд за корупция, а BayernLB претендира, че Екълстоун е платил на бившия й шеф Герхард Грибковски умишлено да понижи цената при продажбата на Формула 1 на CVC Capital Partners, при което банката е пропуснала ползи. Свидетелите по делото, които трябваше да се явят в съда днес, са получили известие, че заседания няма да има.

Веднага след обявяването на новината Екълстоун получи подкрепа от Ники Лауда: "От името на Формула 1, Mercedes и всички отбори се радвам, че Бърни ще може да се концентрира върху спорта и заедно с тимовете ще реши всички проблеми. Ако Бърни спре, това ще е пагубно за Формула 1. За последните 3 десетилетия изгради всичко и е единственият, който е наясно с всички детайли за бизнеса. Всичко е в главата му".

Агенция Speed-Press

 
Ключови думи:   formula 1
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте