Гвоздейков представи официално кандидатурата си за БФАС

Общи 25 април 2014 | Speed-Press.com A- A+ 10085 посещения | без коментари

Първият официален кандидат за председател на БФАС в предстоящите на 30 май избори - Георги Гвоздейков, представи своята платформа за развитие на спорта. Бившият генерален секретар на федерацията поясни, че не иска едноличната власт като самоцел, а предлага въвеждане на допълнителен орган за контрол, избран от общото събрание, който гарантира прозрачност и ефективна дейност. "Ще работя с екип от професионалисти, които разбират от всичко, изложено в програмата за развитие, и знаят как да вдигнат спорта отново на крака. Смели, интелигентни и балансирани хора, необременени от миналото, които могат да формират качествено мениджърско ядро. Предлагам създаването на контролен съвет, който може да следи решенията на управителния съвет и при нужда да се намесва. Той ще бъде избран от общото събрание, стига то да реши, че това е нужно. Все пак обаче е нужен лидер, който да поеме отговорност, и аз мисля, че съм готов", коментира Гвоздейков. Освен контролния орган към федерацията, ще има и консултативен орган, чиято функция ще бъде да дава идеи за развитието на състезанията и спорта. "Тези хора няма да работят постоянно и нито един от тях не взима заплата. Както и председателят, той сам се е наел с тази работа и в случая като мен е жертвал от времето за семейството си. Единствено хората със секретарски длъжности в БФАС получават заплата", поясни бившият рали пилот.
Кандидатът за председател на БФАС иска оптимизиране на работата в административния отдел на федерацията и повишаване популярността на автомобилните състезания. В програмата му са включени връщане на рали "България" в европейския шампионат и ново кандидатстване за кръг от световния, евентуално като съвместна инициатива с турската федерация, както и провеждане на кръг от WTCC в София. Друга бъдеща цел е организацията на макадамови състезания, за които страната ни имала много добри условия. В програмата на Гвоздейков е заложена маркетингова стратегия на автомобилния спорт и провеждане на рекламна политика. Освен повече прозрачност на всички финансови приходи и разходи, кандидатът за високия пост желае да превърне продажбата на билети за състезанията в едно от перата за доходи във федерацията. Като организатор на тазгодишното рали „Твърдица“, Гвоздейков сподели, че планира етапът в рамките на едноименния град да бъде платен за публиката.

 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте