Mazda показа нови адаптивни LED светлини

Общи 08 октомври 2014 | Speed-Press.com A- A+ 17210 посещения | без коментари

Mazda демонстрира адаптивни дълги LED светлини от ново поколение на специализирано IT изложение, което започна в Токио от вчера. Очаква се скоро системата ALH (Adaptive LED Headlights) с технологията си да разделя фара на четири независимо управляеми блока да допълни настоящата i-ACTIVESENSE авангардна технология, осигуряваща допълнителни „очи“на шофьора, предотвратявайки опасности и евентуални инциденти, както при използваната в момента система High Beam Control, за автоматично управление на дългите светлини в зависимост от трафика.
Адаптивните LED светлини използват камера, за да разпознаят насрещните или автомобили, които водачът застига. ALH изключва само светлинните блокове, които биха попаднали в зрението на насрещния автомобил, като оставя всички други АLH включени. Така водачът през цялото време е подсигурен с дълги светлини, подобрявайки видимостта и избягвайки фатални инциденти.
ALH идва и с по-широко разпределени ниски лъчи, които добавят странично LED светлини към фаровете, за да осветят те на свой ред места, недостъпни за конвенционалните технологии. При така наречения „магистрален“ режим пък светлините се насочват автоматично нагоре при движение с висока скорост, за да осветяват по-отрано пътните знаци и потенциалните препятствия. Освен ALH (Adaptive LED Headlights) на същото изложение в Токио ще бъде представен и специален модел Mazda3, оборудвана с допълнителна система, която наблюдава състоянието на шофьора чрез изключително прецизна GPS система и с помощта на технология за разпознаване на движенията. Тя непрекъснато следи състоянието на шофиращия, като допълва усилията на производителя за избягване на риска от инциденти.

 
Ключови думи:   mazda
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте