Kia представи Optima T-Hybrid

Общи 30 септември 2014 | Speed-Press.com A- A+ 22345 посещения | без коментари

Корейската компания Kia представи концепцията Optima T-Hybrid, която ще дебютира по време на изложението в Париж. Автомобилът използва 4-цилиндровия дизелов 1.7-литров двигател CRDi, който работи заедно с малък електромотор и 48 V оловно-въглеродна акумулаторна батерия. При ниска скорост прототипът може да се движи само на електричество, а оловно-въглеродна акумулаторна батерия е избрана пред литиево-йонната, защото не изисква активно охлаждане. Също така може да се рециклира лесно.
Kia Optima T-Hybrid е екипирана със старт-стоп система и нов стартов генератор с ремък, който замества конвенционалния алтернатор. Благодарение на него стартирането се извършва без шум и вибрация.
Според Kia новата система увеличава мощността с между 15 и 20% и намалява значително горивната консумация и вредни емисии.

Видео

 
Ключови думи:   kia
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте