Continental изгражда високотехнологичен център за производство и развитие на гуми

Общи 15 септември 2014 | Speed-Press.com A- A+ 10095 посещения | без коментари

Водещият международен доставчик на технологии за автомобилната индустрия и производител на гуми Continental постави началото на изграждането на нов технологичен център за развитие на гуми и технологии за тях в завода на компанията в Корбах. Наречен High Performance Technology Center (HPTC), той ще бъде разположен на 12 000 кв. м и ще бъде готов през 2015 г. През месец юли 2016 г. в технологиячния център трябва да започнат два вида дейности – производство на гуми с върхови показатели за ултра спортни автомобили и развойна дейност на технологии и процеси за производство на гуми. Новият център ще е важна част от развитието и оптимизирането на производствените процеси за последващо въвеждане във всички заводи на Continental по света.
Инвестицията в HPTC възлиза на 45 милиона евро и е важен етап от стратегията за технологично развитие на подразделеинието за гуми на Continental след създаването на AIBA – първата напълно автоматизирана система за тестване на гуми на закрито и ContiLifeCycle Plant – завода за регенериране и рециклиране на гуми за товарни машини. По план прогрмата за инвестиции на Continental в специални технологии, стартирана през 2011 г., ще достигне един милиард евро до 2015 г. Строителството трябва да приключи през месец май 2015 г. и през септември същата година ще започне тестовото производство в новото съоръжение като Continental очакват при оптимално опериране да произвеждат около 350 000 гуми годишно в размер от 18 до 22 инча, предназначени за висок клас автомобили. Паралелно с производството на гуми, в HPTC ще бъдат провеждани изпитания на множество нови смеси и производствени процеси. Така германската компания вънзамерява след време технологии, развити за най-върховите автомобили да бъдат въвеждани във цялата продуктова гама на компанията.

 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте