Citroen C4 Picasso се скъсява, но базата му расте

Общи 02 април 2013 | Speed-Press.com A- A+ 2795 посещения | без коментари

В интернет пространството изтекоха официални снимки на новия Citroen C4 Picasso, чиято световна премиера е предвидена за салона в Шанхай на 21 април. Моделът е дълъг 4428 мм, широк 1826 мм и висок 1611 мм. Колесната база е 2785 мм (с 57 мм повече от предишното поколение). Скъсен e с 42 мм и е станал по-нисък с 69 мм. Обемът на багажника е пораснал с 37 л - 537 л.
Това е първият сериен модел на PSA Peugeot Citroen, изграден на модулната платформа EMP2 (на нея правят и Peugeot 501, и хечбека 308). Благодарение на нея масата на един модел пада средно със 140 кг.
Моделът ще се предлага с два бензинови двигателя с 1,6-литров работен обем и макс. мощност 120 и 155 к.с. Дизеловите разполагат или с 90, или със 115 к.с. Трансмисията е само 6-степенна, механична или роботизирана ЕGS. Най-мощният от двигателите набира скорост от 100 км/ч за 9,0 сек. Макс. му скорост е 209 км/ч.
В обзавеждането са предвидени два цветни 12-инчови LCD дисплея в горната част на централната конзола и 7-инчов сензорен под въздуховодите. На първия от тях излиза цялата необходима за шофьора информация.
В списъка на обзавеждането влизат система за паркиране, видеокамера, активен круз-контрол, автоматично превключване от дълги на къси светлини при разминаване с насрещни автомобили.

 
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте