Chevrolet с най-доброто тримесечие в историята си

Общи 18 април 2011 | Speed-Press.com A- A+ 4040 посещения | без коментари

Chevrolet продаде 1,1 милиона автомобила в света за първите три месеца на 2011 г. Това е увеличение с 15% в сравнение с първото тримесечие на 2010 г. и го превръща в най-доброто тримесечие за цялата история на марката.
През миналата година тя бе единствената от петте най-големи световни марки, която увеличи пазарния си дял, достигнал 5,8% от всички продадени автомобили по света.
416 505 автомобила през първото тримесечие е продала марката в САЩ, което е увеличение с 23%, като през февруари тя бе с най-големи продажбени обеми на пазара там.
В Китай продажбите на Chevrolet достигнаха рекордните 159 303 автомобила, като увеличението е от 17%. В Бразилия броят им е 142 734 автомобила за същия период, което е намаление с 9%, а в Мексико продажбите за коментирания период са 37 291, равносилни на ръст от 12%. Увеличение от 21% е регистрирано в Аржентина, където Chevrolet продаде 34 103 автомобила, като марката постави три последователни рекорда в южноамериканската страна, записвайки най-добрите стойности за януари, февруари и март.
112 482 единици са продадени в Европа, където ръстът е 7%. През този период Chevrolet увеличи пазарния си дял в девет европейски пазара. Удвоени са продажбите й в Дания и Турция, увеличи ги във Франция и Русия съответно с 80 и 51 процента.
Очаква се глобалният растеж на Chevrolet да ускори темпото си. Ключова роля в този процес ще има присъединяването на корейския пазар, където Chevrolet замени GM Daewoo като главна марка на GM. През март продажбите на GM в Корея се увеличиха с 60% благодарение на новите продукти като Orlando, Spark и Cruze. Още модели като Captiva и хечбек версията на Cruze скоро ще се появят в Корея.
Cruze е най-продаваният модел на Chevrolet в световен мащаб. Успехът му след представянето му в САЩ и нарастващите продажби в Китай, се капитализират под формата на 150 652 продадени седана през първата половина на 2011 г. В размер на 117% е увеличението в сравнение със същия период на 2010 г. От представянето на Cruze в Европа през 2009 година, Chevrolet е продал почти 600 000 броя от модела в световен мащаб.
Очаква се продажбите му да продължават да растат с добавянето на версията хечбек, която ще се появи в продажбените центрове в Европа през това лято, а след това и на другите пазари по света.
Към мини автомобила Spark и компактния Cruze скоро ще се присъедини новият малък модел Aveo/Sonic, който ще се продава в Европа от средата на 2011 г. и ще бъде представен на други пазари през 2011 и 2012 година. В допълнение, изцяло новият модел от среден клас Chevrolet Malibu ще бъде представен на няколко пазара по света през тази година.

 
Ключови думи:   chevrolet
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте