Chevrolet на изложението в Женева

Общи 07 март 2011 | Speed-Press.com A- A+ 7200 посещения | без коментари

Chevrolet отбелязва 100-годишния си юбилей с три важни премиери на щанда си в Женева. Световният дебют на серийната, готова за производство, версия на изпълнения със спортен дух Cruze хечбек, както и европейските дебюти на впечатляващия нов Aveo седан и култовия Camaro кабриолет. Носителят на множество международни награди електромобил на Chevrolet с удължен пробег, Volt не само ще бъде представен на щанда на фирмата - Североамериканският автомобил на годината 2011 може да бъде тестван на къси разстояния, като част от активностите на Chevrolet в „Зеления павилион" (Pavillon Vert).
С атрактивната снижаваща се покривна линия, наподобяваща тази на купе и късите надвеси, както отпред така и в задната част, новият Cruze хечбек има същата динамична осанка като седана и може веднага да бъде разпознат. За него ще е характерно същото стегнато поведение на пътя, ще се произвежда по същия технологичен процес с интегрална конструкция на рамата и каросерията (body-frame integral system,BFI) и ще разполага със същата настройка на ходовата част. Сама по себе си компановъчната система BFI води до създаване на конструкция с високо ниво на здравина и солидност. Обемът на багажното пространство на Cruze хечбек е почти 400 литра, а задните седалки ще се сгъват в пропорция 60/40. Продажбите му започват от средата на 2011 година.
Предната част на седана и хечбека Aveo са с идентична стилистика. Chevrolet очаква по-улегналата стилистика на седана да привлече различен от характерния за хечбека тип клиенти и в частност да се хареса на семействата. Предимствата по отношение на функционалността могат да се остойностят от предлаганото пространство - с дължина от 4389 мм и широчина от 1735 мм. Новият Aveo е както по-дълъг, така и по-широк от актуалния модел, осигурявайки достатъчно простор в интериора. Товарният обем е един от най-големите в този клас и достига щедрите 502 литра. Интериорът се характеризира с модерни дизайнерски решения като вдъхновения от мотоциклетите инструментален панел с аналогов оборотомер, комбиниран с цифров скоростомер.
Моделът ще се предлага със широка гама от бензинови и дизелови агрегати. Първите включват 1,2-литров мотор в две версии на мощност (70 к.с. и 86 к.с.), 1,4-литров (100 к.с.) и 1,6-литров (115 к.с.). За първи път в Aveo дизеловия вариант ще се предлага с две версии и 1,3-литровият двигател ще бъде с мощност от 75 к.с. или 95 к.с. и включва технологията старт-стоп. Всички двигатели разполагат с модерни технологии, сред които например безстепенно променливо газоразпределение на всмукателните и изпускателните клапани и common rail впръскване на гориво при дизелите. Първата шестстепенна автоматична предавателна кутия за малък модел на Chevrolet ще е достъпна за версиите на Aveo с 1.4 и 1.6 бензинови двигатели, а механичните трансмисии ще са с пет или шест предавки в зависимост от избора на двигател. Седанът и хечбек версията ще се предлагат в Европа през лятото.
Купе и кабриолет версиите на Camaro със сигурност ще привлекат вниманието на публиката в Женева. Оборудваният с V8 двигател модел ще се предлага от избрани дилъри на Chevrolet от септември. 6,2-литровият V8 двигател на Camaro е с мощност от 432 к.с., разполага и с 569 Нм въртящ момент. Във версията с шестстепенна автоматична трансмисия, параметрите му са съответно 405 к.с. и 556 Нм. Двигателят е оборудван и със система за активно управление на впръскването на гориво, позволяващо движение с четири работещи цилиндъра при по-малко натоварване. Интериорът е перфектен баланс от наследство и модернизъм.
Множеството системи за безопасност включват двустепенни предни въздушни възглавници, предни странични въздушни възглавници монтирани в седалките и въздушни завеси за пътниците отпред и отзад.
Още в процеса на развойната дейност, каросерията на автомобила е проектирана така, че да може да бъде произвеждана както във версия купе, така и като кабриолет. Последният от своя страна е оборудван със сгъваем покрив изпълнен в съответствие с най-новите технологии в тази област, а за сгъването му са необходими едва 20 секунди. Сглобяван в партньорство със същия производител „отговорен" за производството на кабрио версията на Corvette, той се сгъва в елементарна конфигурация, под формата на буквата Z и се освобождава с помощта на обикновена ръкохватка разположена в средата на горната част на рамката на предното стъкло.
Изработен е от дебела и изключително издръжлива материя включваща поглъщащ шумовете материал, който осигурява тишина и комфорт в интериора, при движение с вдигнат покрив. В конструкцията е включен и заден прозорец изработен от стъкло и оборудван с нагревател.
Силните резултати поставят Chevrolet в добра позиция за 2011, годината в която марката чества своя 100 годишен юбилей. През ноември 1911 година роденият в Швейцария автомобилен състезател и инженер Луи Шевроле в сътрудничество с американския бизнесмен Уилям Крапо Дюран, основават Chevrolet Motor Company във Флинт, Мичиган, а първият автомобил Chevrolet - луксозният шестцилиндров Classic Six - започва да се произвежда скоро след това. За да отбележи това историческо събитие, компанията е планирала амбициозна програма от различни мероприятия. За целта просто следете информацията и новините през годината.



Видео

 
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте