Toyota с планове за десет нови хибрида в Европа

Общи 07 март 2011 | Auto-Press.net A- A+ 7296 посещения | без коментари

Toyota Motor Corp. ще добави към експортната си листа за Стария континент 10 нови хибиридни модела, за да изпълни плана си за реализация на на един милион продажби до 2013-а или 2014-а, което е с 25% увеличение от достигнатото миналата година.

Това съобщи в Женева президентът на Toyota Motor Europe Дидие Лерой, който добави още, че марката иска да засили продажбите си в региона с 10% през тази година, увеличение с 3% в сравнение с плановете на марката, анонсирани през миналия декември.

"Между 2013-а и 2014-а трябва да се върнем към продажбите от един милион" - обяви Лерой, който е първият неяпонец, шеф на операциите на концерна в Европа. "Около 20% от тези продажби трябва да се паднат на хибридните ни модели"- допълни той. Тази цифра е доста амбициозна на фона от резултата от 9% дял на хибридите в продажбите за 2010-а.

Най-добрият годишен резултат на Toyota в Европа досега е този от 2007-а, когато бяха реализирани над 1.2 милиона продажби. След това продажбите на японците бяха засегнати от световната криза и паднаха до дял от 4.6% на пазара в Европа. Сега, според Лерой, нещата се оправят по-бързо от очакваното, най-вече заради "по-дисциплинирания подход към цените и маркетинга".

През периода октомври - ноември 2010-а операциите на концерна в Европа са довели до печалба от 20 милиона евро, превръщайки за пръв път резултати от загуба в печалба през последните три години.

"Искаме да постигнем печеливш растеж. Много от конкурентите ни имат една единствена цел в Европа - да бият Toyota. Tова е част от играта, но ние не искаме да бием никого, искаме просто да постигнем растеж по печеливш път."

В момента хибридните модели са печеливш момент в Европа, след доста бавният си старт на пазара в сравнение с Япония и Щатите. BMW и PSA/Peugeot-Citroen oбявиха миналия понеделник за намерението си да инвестират съвместно 100 милиона евро за развитие на хибридните технологии чрез съвместно предприятие.

"Tова е чудесна новост за нас" - каза Лерой за френско-германското сътрудничество, добавяйки, че то доказва преосмисленото отношение на купувачите към предлаганият умен избор за каране на по-малко замърсяващи автомобили, които в същото време струват и по-малко в експлоатацията си.

Toyota и Lexus в момента предлагат общо шест хибридни модела в Европа, където според изследвания, процентът на клиенти, които имат намерение следващата им кола да е хибридна или електрическа е нараснал от 8-9 % през 2009-а до 16% днес.

 
Ключови думи:   europe, toyota, toyota motor, toyota motor corp
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте