67 пожарни Iveco Daily 4х4 пазят горите у нас

Общи 25 февруари 2014 | Speed-Press.com A- A+ 5740 посещения | без коментари

67 пожарни автомобила Iveco Daily 4x4 ще пазят родните гори това лято. Символичният ключ за тях бе предаден днес на вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветелин Йовчев от Искра Михайлова, министър на околната среда и водите, в присъствието на посланика на Германия у нас, Матиас Хьопфнер и Антонио Бенедети, генерален мениджър на Iveco Magirus.

Специализираните машини са част от европейската програма „Околна среда“. Това е нейният първи етап, като до края й министерството ще разполага с общо 274 автомобила, 134 от които леки, още толкова от среден клас и шест специализирани. Проектът е на стойност 97 666 910,33 лв., от които 85% от Европейския фонд за регионално развитие и 15% национално съфинансиране. Срокът за изпълнение е 23 месеца.

„Наличието на такава техника е напредък, въпреки че пожелавам да не се налага да я използваме. С новия парк от пожарни коли се грижим и за запазването на климата и намаляването на вредните емисии, тъй като двигателите им отговарят на европейските норми“, заяви г-жа Михайлова.

„Автомобилите са произведени в завода ни в Германия на шаси на Iveco. Компанията Magirus е основана преди повече от 150 години от Фридрих Магирус, като самият той е бил пожарникар“, сподели Антонио Бенедети.


 
Ключови думи:   iveco
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте