Покривалото от N36 ALPINE падна

Main March 25, 2013 | Speed-Press.com A- A+ 7855 views | no comments

Тези дни Signatech-Alpine представи прототипа, който ще защитава цветовете на Alpine в 24-те часа на Льо Ман в този сезон. Церемонията се състоя в Atelier Renault в Париж.
Завръщането на Alpine след 35-годишно отсъствие в състезанията за издръжливост е част от плана за възраждане на марката, предхождащ представянето на първия автомобил на Sociеtе des Automobiles Alpine-Caterham, предвидено за 2016 г.
N36 Alpine ще направи дебют на пистата „Пол Рикар“ по време на официалните тестове на ELMS на 26 и 27 март.
Преди по-малко от 35 години победителят в „24 часа на Льо Ман 1978“ Alpine-Renault A442B минава триумфално по „Шанз-Елизе“, а събралата се тълпа отдава почит на Жан-Пиер Жасо и Дидие Пирони, които триумфират в прословутото състезание. Днес парижани и посетителите на френската столица имат нов шанс да открият A442B, тъй като той е един от шедьоврите на експозицията „No Limit!“, която в момента тече в Atelier Renault (до 7 април).
Ателието на „Шанз-Елизе“ предостави идеалната сцена за разбулването на новия прототип на Alpine, който ще участва в състезанията за издръжливост през тази година. Изпълнителният директор на Sociеtе des Automobiles Alpine-Caterham Бернар Оливие и Филип Сино, тим-шеф на Signatech-Alpine, вдигнаха покривалото, за да разкрият поразителната синьо-оранжева цветова украса, напомняща за цветовете, носени от автомобилите Alpine, състезаващи се в Льо Ман преди около пет десетилетия.
Пилотите, които бяха избрани да споделят N36 Alpine-Renault, оформят смес от опит и младост, като и тримата нямат търпение да седнат зад волана. Към Нелсън Панчиатичи (24) и Пиер Раг (29), които бяха потвърдени по време на първоначалното обявяване на програмата, ще се присъедини и 34-годишният Тристан Гоменди за „24 часа на Льо Ман“. Тримата французи са израсли в шампионати за едноместни болиди Renault, като общо тримата имат 10 предишни участия в най-известното автомобилно състезание в света. Друг френски младок, Пол-Луп Шатин, бе избран за резервен пилот. N

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...