Китай се фокусира върху хибридите

Main August 23, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 11710 views | no comments

Китай се отказа от плановете си да бъде на челна позиция пред западните страни в масовото производство на електромобили.

Китайската нация се разраства с небивали размери, което води и до увеличаване на размера на търсене на автомобили. Китайското правителство първоначално се опита да игнорира хибридните технологии с цел да намали зависимостта на страната от петрола и да подобри качеството на въздуха в силно замърсени градове като Пекин.

Правителството в Пекин си беше поставило за цял да има един милион превозни средства с „новата енергия“ до 2015 година и пет милиона до 2020. Тази цел обаче ще включи и нормални хибридни автомобили, за да бъдат постигнати тези нереалистични очаквания. В момента са налице схеми за субсидиране, провеждани в пет китайски града, чрез които се дават отстъпки до $ 9370 за чисто нов електромобил.

При хибридите ситуацията също не е цветуща – в контраст с успеха си в САЩ и Европа, Toyota продаде само един Prius през миналата година. Това значи, че за да се даде старт на този пазар ще се необходими допълнителни субсидии.

Акцентът в момента не е само върху електромобилите, а и към хибридите и всички автомобили, които могат да намалят разхода на гориво. Изглежда, че както на Запад, така и китайските клиенти бавно приемат навлизането на този тип технологии.

 
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...