Mazda 6 постави рекорд за скорост

Main October 27, 2014 | Speed-Press.com A- A+ 30015 views | no comments

Mazda 6 счупи 20 рекорда на ATP теста на пистата “Папенбург“, Германия. Три автомобила, задвижвани от SKYACTIV- D clean diesel с работен обем от 2200 куб. см, завършиха 24-часовия маратон на високоростната писта, като първият от тях постигна скорост от 221,072 км/ч, като най-добрият резултат до момента беше 209,824 км/ч. Всеки от трите автомобила постави рекорд в различните дистанции.
Двадесет и трима пилоти професионалисти, ентусиасти и журналисти от 7 страни от ЕС постигнаха 5300 км общ пробег за 24 ч. За 1,5 час зад волана всеки от тях трябваше изключително прецизно да поддържа високата средна скорост по завоите, без да изостава.
Въпреки това разликата в средната скорост на трите автомобила беше само 0,89 км/ч. Популярен, но и нетрадиционен по своя замисъл дизелов 2,2 SKYACTIV-D мотор с най-ниската за дизелов агрегат в света степен на компресия - 14:1, се предлага още и при Mazda3 и Mazda CX-5. Интересът към оптимална мощност при висока ефективност обяснява завишеното търсене още от появата на SKYACTIV-D навсякъде, където производителят го предлага.
Що се отнася до представянето на пистата – традиционно отлично - в средата на 2013 г. Mazda6, задвижвана отново от 2,2 SKYACTIV мотор, става първият в света автомобил с дизелов мотор, печелил легендарното състезание Indianapolis Motor Speedway в САЩ.

 
Keywords:   mazda
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...