Detroit Electric отново намекна за SP:01 EV

Main October 20, 2014 | Speed-Press.com A- A+ 27195 views | no comments

Американската компания за производство на електромобили Detroit Electric говори за серийния си модел SP:01 още от самото си възраждане през 2008 г. (иначе исторически марката е създадена през 1906 г.), но така и не доживяхме да видим въпросното чудо. Ето че наскоро тя пусна видео, в което отново ни напомня за плановете си, или поне намеква, че се работи по въпроса. В него забелязваме прототип на базата на Lotus Elise, който между другото бе показан през април тази година. Въпреки че Tesla има подобна концепция в лицето на своя роудстер, електрическият SP:01 поддържа макс. скорост с около 50 км повече от Tesla.
Автомобилът от видеото обаче е по-широк отпред, радва се на извити LED фарове и някак си ни напомня на Chevrolet Corvette.
Най-голямата разлика с Lotus обаче е видима отзад – вече не става въпрос за роудстър, металният покрив по-скоро е като на купе със средно разположен двигател. Впечатляващи стопове и по-широк заден спойлер допълват цялостната трансформация, на която е бил подложен Elise.
Доколко серийният модел ще прилича на концепцията, това все още не можем да кажем. Първообразът на SP:01 бе със средно разположен електрически двигател с макс. мощност от 204 к.с. и изминаваше до 305 км с едно зареждане.
Автомобилът тежи малко повече от тон и ускорява от място до 100 км/ч за 3,7 сек. Вероятно серийният модел ще дебютира на изложението в Детройт през януари следващата година. Видео

 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...