BMW на Маратон София 2014

Main October 16, 2014 | Speed-Press.com A- A+ 22530 views | no comments

Над 2000 участници застанаха на старта на 31-вия маратон София 2014 г. зад BMW Серия 2 Active Tourer, което бе избрано за водещ автомобил. Победител в надпреварата стана кениецът Едуин Кипчумба, който измина класическата дистанция от 42,195 км по централните улици на столицата за 2:19:06 часа. Най-бърза при жените бе Зерифе Боку от Етиопия. Тя измина класическата дистанция за 2:40:53 часа.
Двамата победители получиха по 5000 лв. от наградния фонд и специална награда, осигурена от BMW Group България - електрически велосипеди BMW Cruise e-Bike.
Общо над 2000 души взеха участие в тазгодишното издание на маратона, сред тях и 50 участници в специалния BMW отбор. Повече от 200 мъже и жени завършиха класическата дистанция, което е рекорд за последните 20 години.
BMW Group България е партньор на Маратон София за втора поредна година. Връзката между маратонското бягане и BMW е в популярността на глобално ниво, сходството в стратегиите и качествата. Маратонското бягане е динамичен спорт, който изисква сила на духа, стратегия и сила. Спорт, в който победата е за онези, които настроят представянето си перфектно и използват най-ефективно възможностите си. Автомобилите BMW могат да бъдат описани по подобен начин: динамични и мощни, ефективни както по отношение на ресурсите, така и по отношение на представянето си. BMW Group e партньор на редица водещи маратонски прояви в цял свят, сред които Маратон Берлин, Маратон Франкфурт, Маратон Мюнхен и др.
Велосипедите BMW Cruise e-Bike са подходящи не само за колоездене, но и за ежедневно средство за предвижване в градски условия, в унисон с модерните концепции за индивидуална мобилност, съчетаваща различни средства и видове задвижване. Разработен от екипа на DesignworksUSA, инженерите на BMW Group и лидера в областта на електрическите мотори BOSCH, този модерен велосипед съчетава елегантен дизайн, висококачествени компоненти и изработка. BMW Cruise e-Bike е оборудван с мощен електромотор BOSCH с 400 Wh акумулатор и пробег до 100 км, който позволява подпомагане на движението на педалите от 0-225%.
Важна роля в Маратон София 2014 г. бе отредена на новото BMW Серия 2 Active Tourer, избрано за водещ автомобил, който да измерва постиженията на състезателите. Този избор не е случаен. BMW Серия 2 Active Tourer е специално проектиран като автомобил, подходящ за спорт и активен начин на живот, като съчетава концепция за функционално използване на пространството и отличителните за BMW първокласни динамични характеристики. За да може да постигне успех в сегмента на гъвкавите автомобили с просторен интериор в компактния сегмент, новото BMW Серия 2 Active Tourer залага на модерна концепция на предното задвижване. В комбинация с по-високата линия на покрива, по-дългото междуосие и монтираните напречно двигатели тази концепция увеличава до максимум възможностите за оформление на интериора и оползотворяване на пространството. Пътниците седят в т. нар. Semi-Command-Position и благодарение на това имат по-добър обзор в сложни ситуации на пътя. Те могат да се качват и слизат по-лесно, без това да води до намаляване на пространството над главите. Хитроумни решения в детайлите като множеството поставки отпред и отзад, както и отварящият и затварящият се автоматично се с натискане на бутон или чрез жестове заден капак гарантират висок функционален комфорт.
XXXI маратон на София се организира от Столичната община и Българския олимпийски комитет в партньорство с Министерството на младежта и спорта и се провежда в подкрепа на кандидатурата на София за Европейска столица на спорта. Състезателите преминават по трасе с емблематични за столицата културни, исторически и туристически обекти. Подробности за маршрута и карта на трасето има на http://marathonsofia.com/. Официалните гости на събитието: кметът на Столичната община Йорданка Фандъкова, председателят на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова и Тодор Чобанов, зам.-кмет на Столичната община.

 
Keywords:   bmw
 

BMW M3 от Mode Carbon
October 16, 2014
 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...