AC показа 378 GT Zagato

Main March 13, 2012 | Speed-Press.com A- A+ 3430 views | no comments

Сред многобройните премиери в Женева своя дебют направи и малка немска компания с краткото име AC, която представи серийно купе с дизайн от италианското ателие Zagato. Автомобилът не е съвсем нов и е почти идентичен с представения през 2009 г. в Женева представен Perana Z-One. Тъй като компанията Perana се оказа в лошо финансово положение и неспособна да произведе модела, дизайнът, сътворен от Zagato, премина във владение на AC, която създаде първия си нов модел от десетилие насам.
Купето е с 6,2-литров V8 двигател, познат ни от Corvette. Максималната му мощност е 439 к.с., достатъчна, за да изстреля автомобила от място до скорост 100 км/ч за по-малко от 4 сек. Моторът е куплиран с 6-степенна механична предавателна трансмисия.
378 GT Zagato е дълъг 4,39 м, широк е 1,90 м и е висок едва 1,2 м. Масата му е 1494 кг. 49% от нея тежат на предния мост, а останалото – на задния. Шасито е изградено от стоманени тръби, докато каросерията – от композитни материали.
Производството на новото купе ще започне по-късно тази година в Южна Африка. Цената му за Европа е 109 990 евро.
От компанията AC са заявили намерение да подготвят още няколко модела в най-близко бъдеще, включително и реплики на Ace Bristol Zagato и Ace-Classic. И двата автомобила ще бъдат произведени в ограничена серия.
Според сър Джеръми Макензи, шеф на АС, „Женева 2012“ е ново начало за марката, тъй като компанията е преживяла вече няколко фалстарта през последните години.


 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...