Щатите погват вноса на китайски части

Общи 18 юни 2012 | Speed-Press.com A- A+ 2285 посещения | без коментари

САЩ обмисля акция срещу вноса на автомобилни части от Китай и разглежда други проблеми с бизнеса с втората по величина икономическа сила в света.
По-рано тази година с приближаването на президентските избори в страната, работническият съюз започна да притиска Барак Обама да предприеме мерки, за да спре „заливането“ с части от Китай.
Президентската администрация бе помолена дори случаят с предполагаемите субсидии от страна на китайското правителство да бъде представен пред СТО (Световната търговска организация) или Търговският департамент да предприеме разследване, което би довело до антидъмпинг от страна на САЩ или изравнителни мита на различни китайски авточасти. Изпратено е и писмо, подписано от 188-те членове на Конгреса, включително и от Средния Запад, като Охайо и Мичиган.
Законодателите обвиниха Китай в използването на „широк спектър от неособено честни търговски похвати“ за снабдяването на производителите на автомобили с части. Според тях това е критично за САЩ, тъй като 75% от заетостта в бранша е именно в сектора на производството им.

 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте