Шефът на Ferrari абдикира?

Общи 08 април 2011 | Speed-Press.com A- A+ 2385 посещения | без коментари

Лапо Елкан. Познато ли ви е това име? Ако сте фен на Ferrari скоро може и да се наложи да го чуете, защото въпросният италианец, роден в Ню Йорк, е спряган за заместник на Лука ди Монтедземоло.
Слуховете идват от Италия и според тях шефът на Ferrari се подготвя да абдикира от трона в Маранело.
Монтедземоло поема председателството на Fiat след смъртта на Джани Анели, докато управляващата фамилия чака своите потомци да поемат контрола, а именно неговите внуци - братята Елкан. Един път поел поста, Монтедземоло отказва да даде шефския стол на Джон Елкан (по-големия брат на Лапо). Най-вероятната причина за това са политически стремежи. Последват публични призиви от страна на италианския политически ешалон в подкрепа на Монтедземоло да ръководи коалицията по изваждането от затруднената ситуация на премиера Силвио Берлускони, който в момента е обвинен за връзка с непълнолетна проститутка.
Ако настоящият бос на Ferrari направи ход встрани от бизнеса и спорта към политиката и държавността, слуховете сочат, че Лапо Елкан е най-горе в листата със заместници, вместо поста да поемат неговият заместник Пиеро Ферари (син на основателя Енцо Ферари) или изпълнителният директор Амедео Фелиса.
33-годишният Лапо Елкан има колоритно минало - през 2005 г. е откаран в болница, след предозиране с кокаин в компанията на публичен дом с травестити. В момента той е маркетинг директор в Fiat, на който пост е от 2003 г. Внук е на Джани Анели, бивш президент на Fiat (1966-1996) и Ювентус (1947-1954).

 
Ключови думи:   ferrari, fiat, google, mark o
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте