Четириколка с двигател на Ferrari и трансмисия от BMW M3

Общи 29 октомври 2013 | Speed-Press.com A- A+ 11470 посещения | без коментари

Френската компания Lazareth, специализирана в изработка на поръчкови автомобили и мотори, представи новия си проект – четириколка, задвижвана от двигател на Ferrari. Превозното средство се нарича Wazuma V8F Matt Edition, а някои го наричат Quad form Hell. Базирано е на Wazuma R1, подобен модел, но с двигател от Yamaha R1.
Wazuma V8F се задвижва от 3-литров V8 агрегат на Ferrari, куплиран с 6-степенна сeквенциална трансмисия от BMW M3. Агрегатът произвежда 250 к.с. и е пригоден да работи с инжекционна система от Yamaha R1, a трансмисията е напълно ревизирана и пригодена за работа на кормилото на четириколката.
Wazuma V8F Matt Edition предлага Momo джанти със спирачни апарати Brembo с 324 мм дискове. Окачването е специфично, съставено е от четири хоризонтални амортисьора. Гумите отпред са с размери 285-30ZR18, а отзад – 315-30ZR18.
Четириколката тежи само 650 кг, максималната скорост е 322 км/ч. Впечатляващото и уникално возило не е хомологирано за обществени пътища. Стандартната Wazuma V8F струва около 250 000 долара, а специалната Matt Edition версия няма точно определена цена, но със сигурност ще е доста по-скъпа.Видео

 

Снимки


 

Задава се нов Qashqai Задава се нов Qashqai
29 октомври 2013
 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте