Хибридите на Toyota и Lexus правят революция в Европа и България

Общи 08 април 2013 | Speed-Press.com A- A+ 2700 посещения | без коментари

Хибридна офанзива на Toyota и Lexus набира все повече скорост както в глобален мащаб, така и в Европа. До момента около 5 милиона хибрида са продадени в цял свят, като почти 3 милиона от тях са Prius. През 2012 годишните продажби на пълни хибриди Toyota и Lexus достигнаха 1,2 милиона, като по този начин за първи път преминаха границата от 1 милион продадени хибриди за една година. Toyota Motor Corporation си поставя за цел да превърне хибридите в масови автомобили, като планира да представи общо 21 нови хибридни модела до 2015 година.
На европейския пазар хибридите продължават да жънат успехи и допринасят за 10% от световните хибридни продажби на Toyota и Lexus. В края на 2012 Тойота Мотор Европа (ТМЕ) премина границата от 500 000 хибрида (375 000 Toyota и 125 00 Lexus), продадени в Европа, като с това доказа, че хибридната технология става все по-масова. Основна заслуга за това има разширяването на хибридните гами на Toyota и Lexus до общо 10 модела. По този начин Тойота Мотор Европа предлага хибридна алтернатива за всички клиенти.
Произвежданите в Европа Toyota Yaris Hybrid & Auris Hybrid са в основата на успеха на хибридите в Европа. 2012 година е първата година, в която TME продаде близо 100 000 пълни хибрида, като от тях 95 000 броя в 27-те страни в Европейския съюз, което е 62% увеличение спрямо 2011 година.
Благодарение на този изключителен ръст, пълните хибриди вече съставляват 18% от продажбите на марките Toyota & Lexus в Европейския съюз! Yaris Hybrid и Auris Hybrid се превръщат във все по-популярна алтернатива на еквивалентните дизелови автомобили в двата най-важни сегмента на европейския пазар. Те предлагат конкурентна цена и изключителни екологични показатели, което се оценява високо от европейските клиенти и се стимулира финансово от почти всички държави в Европа, между които за съжаление България не попада.
Според доклада на Европейската комисия и Европейската агенция за околна среда за 2011 година Tойота Мотор Европа е с най-ниски нива на СО2 емисии в автомобилната индустрия в Европа.
В момента ТМЕ предлага 7 модела с нива на СО2 под 100 г/км, 6 от които хибридни, а 5 модела с CO2 емисии под 90 г/км: Toyota Yaris Hybrid (79 г/км), Toyota Auris Hybrid (87 г/км), Toyota Prius (89 г/км), Toyota Prius+ (96 г/км), Toyota Prius Plug-in Hybrid (49 г/км) и Lexus CT 200h (87 г/км).През юни 2013 в продажби влиза седми хибриден модел с емисии под 100 г/км - новият Lexus IS 300h с мощност 223 к.с. и емисии на CO2 само 99 г/км.
Въпреки липсата на СО2 законодателство и преференции за чистите автомобили в България, Тойота Балканс насърчава финансово развитието на устойчива мобилност в България. Вносителят финансира покупката на всеки нов Toyota Yaris Hybrid, Auris Hybrid и Prius с фиксирана ХИБРИДНА ПРЕФЕРЕНЦИЯ на стойност, както следва: NG Auris HYBRID – 2500 лв. с ДДС, Prius – 2500 лв. с ДДС, и Yaris Hybrid – 1000 лв. с ДДС.
През 2013 Lexus позиционира ценово всички свои хибридни модели, така че всеки Lexus с хибридно задвижване вече се предлага в България на съществено по-ниска цена от конкурентните модели с конвенционално задвижване и сходна мощност. Още от средата на 2011 всички хибридни модели Lexus в България се предлагат с LEXUS FREE HYBRID SERVICE – напълно безплатно пълно техническо обслужване за 5 години или 100 000 км. Всички консумативи и дейности по периодичното сервизно обслужване на Lexus хибрид са абсолютно безплатни – двигателни и трансмисионни масла, филтри, свещи, диагностика и, забележете, дори спирачни накладки, пера на чистачки и светлини на автомобила.

 
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте