Volvo изпраща двигателите V8 в историята

Общи 08 април 2013 | Speed-Press.com A- A+ 2745 посещения | без коментари

Volvo пуска нова инжектционна технология в бъдещата си гама от двигатели VEA (Volvo Engine Architecture), която излиза на пазара от тази есен. Така наречената i-ART ще допринася за намаляването на разхода на гориво при новите дизелови мотори, като непрекъснато следи налягането във всеки инжектор. Така тя адаптира впръскването към изгарянето във всеки от четирите цилиндъра.
Всеки инжектор разполага с миниатюрен компютър в горната си част, който следи налягането. С тази информация системата i-ART определя да се впръсква идеалната за всеки цикъл от изгарянето доза гориво.
Нови, по-компактни, но по-интелигентни мотори, които ще превърнат V-образните 8-цилиндрови мотори в динозаври, обещава компанията. 4-цилиндровите мотори ще предлагат повече мощност от актуалните 6-цилиндрови и по-нисък разход на гориво от силовите агрегати с аналогична конструкция, които са в момента на пазара. Ще правят новите двигатели в завода на Volvo в Скьовде, Швеция.
„Увеличаването на налягането до изключителните 2500 бара може да бъде описано като втората стъпка в дизеловата революция. Това е сравнимо с откриването на ламбда сензора за каталитичния конвертор през 1976 г.“, твърди Дерек Краб, вицепрезидент на инженерния отдел по двигателите в компанията.
Volvo Car Group пуска на пазара двигателите от гамата VEA наред с новата 8-степенна автоматична предавателна кутия, която също допринася за плавно управление и пести гориво. Дизеловият комън-рейл и бензиновото директно впръскване са стандартни за всички двигатели от бъдещата гама.

 
Ключови думи:   engine architecture, volvo, volvo engine
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте