Тестват горивата по бензиностанциите

Общи 17 юли 2014 | Speed-Press.com A- A+ 4760 посещения | без коментари

От днес, 17 юли, „ЕКО България“ ЕАД стартира дългосрочната програма „Сигурни за всеки литър“, която ще включва изненадващи количествени и качествени проверки на горивата на всички обекти от веригата от независимата лицензирана компания „Булгарконтрола“ АД. Проверените колонки ще бъдат отбелязани с жълт стикер с уникален номер и надпис „Проверено“, който подобно на винетките не може да бъде отлепян.
Освен тестовете на място, ЕКО ще изискват взетите проби от горивата да бъдат анализирани и в специализирани лаборатории. България е четвъртата страна, в която Hellenic Petroleum Group въвежда този качествен контрол под наслов „Еко гаранция“.
Програмата стартира с публична проверка на дебита на колонките, както и с моментен тест на основните характеристики за качеството на горивата на бензиностанция от веригата ЕКО (на бул. „Борис III”) от представители на лицензираната компания. Направените полеви тестове показаха пълно съответствие на измерените показатели и затова „Булгарконтрола“ маркира с жълт стикер проверените колонки. Допълнително ще бъдат изпращани и запечатани проби от 0,800 л гориво за лабораторни тестове. На място се извършва проверка и за механични примеси и плътност.
Изненадващите проверки на обектите на бензиностанции ЕКО ще се извършват от институцията по контрол на качеството в България – лицензираната компания „Булгарконтрола“ АД. Компанията съществува на българския пазар от 1952 г. и е сертифицирана от качествения регистър на Lloyd в съответствие със стандарт ISO 9001:2008. За допълнителна информация изтеглете прикачените файлове.

 
Ключови думи:   ЕКО
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте