Теsla се превръща в такси

Общи 17 декември 2013 | Speed-Press.com A- A+ 5955 посещения | без коментари

През януари следващата година таксиметровият предприемач Петер Кьол в Мюнхен ще приеме в автопарка си електрическата луксозна лимузина Tesla Model S. Тя ще бъде първото такси от този модел в Германия. „Нашата Model S ще бъде използвана както като обикновено такси в града, така и за специални цели“, обяснява Кьол, който разполага с 48 хибридни таксита, в това число и един Opel Ampera.
Според бизнесмена автономният пробег от 480 километра осигурявал безпроблемно използване на скъпото екологично такси. Идеята е нощем колата да бъде зареждена в сервиза, а през деня – на станциите за бързо зареждане, които Tesla иска да инсталира в Германия. Мюнхен е градът, в който се появи първото електрическо такси в страната изобщо – Mitsubishi i-MiEV. В Ротердам вече се движат два таксиметрови електромобила – китайските BYD e6. В България все още такива не са регистрирани, но от края на 2011 г. софиянци имат възможността да се возят на хибридните Toyota Prius на Green Taxi.

 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте