Сушито среща вурста: Toyota с дизел на BMW

Общи 13 март 2014 | Speed-Press.com A- A+ 7460 посещения | без коментари

Плюсове: Много място, лесно сгъваеми седалки, добро качество, нисък разход, комфортен.
Минуси: Много шумен при ускорение двигател, лоша видимост назад.

Какво е ново
Toyota и BMW искат в бъдеще да разработват спортни автомобили и горивни клетки. Първите плодове на партньорството обаче са вложени във вана Verso. Японците спешно се нуждаеха от 1,6-литров дизел – и баварците им го доставиха. Това всъщност е старият дизел на MINI, който беше модифициран в Мюнхен и отговаря на нормата Евро 5.

Как се управлява
Още в MINI дизелът беше шумничък – и продължава да бъде във Verso. Въпреки подобренията двигателят се натрапва акустично при ускорение, но при постоянни обороти е по-тих. И макар че моторът със 112 „коня“ „тегли“ стабилно още от ниски обороти и се чувства като значително по-мощен от досегашния 2-литров D4D на Тоyota, радостта от шофирането не е чак толкова голяма. Силните страни на вана, както и досега, се крият в многото място и комфорта като цяло – не толкова в динамиката.

Да купуваме ли?
Да, това e добро решение за хора със семейство.

Цена: от 42 990 лв.

Технически данни
4-цил., турбодизел, отпред напр.; работен обем 1598 куб.см; мощност 82 кВт (112 к.с.) при 4000 об/мин; макс.въртящ момент 270 Нм при 1750 об/мин; предно задвижване; 6-степенна трансмисия; дължина/широчина/височина 4460/1791/1620 мм; тегло 1520 кг; резервоар 55 л; 0-100 км/ч за 12,7 сек; макс.скорост 186 км/ч; разход ЕU-Mix 4,5 л дизел; СО2 119 г/км








 
Ключови думи:   toyota
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте