Стратиева е европейски шампион при дамите

Общи 23 септември 2014 | Speed-Press.com A- A+ 13130 посещения | без коментари

След победата в Чехия Стратиева и Кармен Поенару се докоснаха до Ladies Trophy, но съществуваше минимална възможност те да бъдат изместени от първото място. Рали „Кипър“ обаче елиминира и нея, тъй като нито един дамски екипаж не стартира в Никозия. При това положение трите победи - в Гърция, на Азорските острови и на рали "Барум", се оказаха напълно достатъчни за титлата, въпреки че до края на сезона в ERC остават два старта."Нямам думи да опиша колко се радвам, защото сезонът бе изключително тежък и непрестанно имахме проблеми", заяви Стратиева, след като новината бе официално потвърдена от организаторите на шампионата.
„Важното е, че издържахме до финала, което нямаше да е възможно без помощта на Румен Янчев от „Булстрад“, на Министерството на спорта, на Олга Сандова от „Автомотор Корпорация“, на Марко Темпестини, който ни помогна много, за да започнем да се състезаваме в чужбина, и не на последно място - на семейството ми. Без тях нямаше да се справя!“
Титлата отива със сигурност при Стратиева, но това съвсем не означава, че сезонът за нея е приключил. Ако събере необходимия бюджет, тя и Кармен Поенару ще пътуват за Швейцария, където на 23 октомври стартира „Рали дьо Вале“.
„Беше ясно, че няма как да участваме в Кипър, но се надявахме да стартираме или в Швейцария, или на рали „Корсика“, където да спечелим титлата в пряк двубой с Инеса Тушканова. Така щеше да бъде още по-сладко, но и сега съм изключително радостна. На „Барум“ имахме проблеми с автомобила и ще ни бъде много трудно да го възстановим за старта в Швейцария. Вече не сме длъжни да участваме там, но ще се опитаме.“
„Надявам се, че отново всичко ще се нареди, макар и в последния момент. Искам да завършим сезона подобаващо, защото вложихме огромни усилия да стигнем дотук. Дано по този начин получа възможност да се отблагодаря и на всички, които ни помагаха през годината“, завършва Стратиева.
„Рали дьо Вале“ ще се проведе между 23 и 25 октомври, а финалът на сезона в ERC е на остров Корсика между 6 и 8 ноември.

 
Ключови думи:   Спорт
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте