Серджо Маркионе замени Enzo-то за Challenger SRT8

Общи 13 август 2012 | Speed-Press.com A- A+ 6295 посещения | без коментари

Безспорно управлението на автомобилна компания с размерите на Fiat е тежка задача, но извън минусите не трябва да пренебрегваме позитивите. Освен 7-цифрена заплата сред тях е и възможността шефът да си избере която и да е кола от портфолиото на поверените му марки. Затова изобщо не се учудваме, че в гаража на Серджо Маркионе доскоро мъркаше черно Enzo, което очевидно е перлата в портфолиото на гиганта Fiat/Chrysler. Неотдавна папараците снимаха Маркионе зад волана на далеч по-подходящото за всекидневна употреба 599 GTB, но всеки, който е карал Ferrari, ще ви каже, че това не са идеалните коли за ходене до работа и борба с градските задръствания.
Затова щатската половина на компанията е осигурила на Маркионе катраненочерен Dodge Challenger STR8. Върховият V8 вариант на Challenger може да се похвали с 477 к.с. от атмосферен 6,4-литров двигател.
За новата моделна година (2012) колата вече е с ново окачване, което „се приспособява" към пътните условия и най-накрая може да се похвали с бутон Спорт. В интериора промените са твърде мекушави - отопление на волана и аудио система с 18 говорителя, настроени за максимално... пестене на енергия. Класическото за Америка ускорение до 60 мили/час отнема 4 секунди, а максималната скорост увисва малко под 300 км/ч.

 
Ключови думи:   chrysler, dodge, dodge challenger, enzo, ferrari, fiat, GTB, str8
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте