Руският президент Медведев лобира за завършване на сделката за Opel

Общи 24 юли 2009 | Auto-Press.net A- A+ 1548 посещения | без коментари

Руският президент Дмитри Медведев ще поиска финализиране на сделката, която ще позволи на руската Сбербанк и австрийската Magna International да придобият контрол върху марката Opel.

Германската страна вижда руско-австрийският консорциум като главен претендент, но не бърза да финализира сделката. Германският държавен говорител Томас Стег сподели, че "Федералното правителство не е променило позицията си". Той е добавил, че Берлин ще изчака края на разговорите на Дженерал Мотърс с другите претенденти и не изключва нов кръг от преговори с Магна и Сбербанк.

Германия е осигурила кредитна линия от 1.5 милиарда евро за финансиране на Opel, когато се финализира сделката. Другите претенденти са белгийският инвестиционен фонд RHJ International, китайският автопроизводител Beijing Automotive Industry Corp.

 
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте