Рекордьорът 300GD Otto се завръща след 26 години

Общи 16 октомври 2014 | Speed-Press.com A- A+ 21155 посещения | без коментари

Когато 77-годишният днес Гюнтер Холторф и съпругата му Кристине потеглят със своя Mercedes-Benz 300 GD, за да посетят колкото е възможно повече страни от земното кълбо, тяхната G-Класа е едва десетгодишна. Днес маратонът им приключва и те се завръщат у дома – в Швабия. А автомобилът им е вече на 26 лазарника. Навъртял е 900 000 км и е преминал през 215 страни. Голяма част от маршрута е бил същински кален офроуд.
Ветеранът Otto, както галено са го кръстили собствениците му, ще заеме достойно място в музея на Mercedes-Benz в Щутгарт, където ще остане до 21 октомври като част от експозицията от класически автомобили. Като световен рекордьор той ще бъде записан в книгата „Гинес“ и това ще съвпадне с честването на 35-ия рожден ден на G-класата. Празникът ще бъде почетен и със специалните издания G 350 BlueTEC Edition 35 и G 500 Edition 35.


 
Ключови думи:   Mercedes-Benz
 

BMW M3 от Mode Carbon
16 октомври 2014
 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте